Ambachtsacademie voor werkloze 50plussers

Datum: 09.02.2018 -

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Ambachtsacademie geopend. De Ambachtsacademie gaat tweehonderd 50-plussers omscholen tot ambachtsman- of vrouw, zoals lijstenmaker, parketteur of pianotechnicus. Ze worden opgeleid door ervaren ambachtslieden, niet op school maar in het atelier of in de winkel van hun leermeester.

De Ambachtsacademie gaat oudere werkzoekende weer perspectief bieden. Na hun opleiding kunnen ze zelfstandig aan de slag met ambachtelijk werk dat voldoening geeft en toekomst heeft. Er is altijd behoefte aan gekwalificeerde vakmensen – Aldus Minister Koolmees

2 miljoen voor de Ambachtsacademie

Minister Koolmees stelt ruim 2 miljoen euro beschikbaar voor de Ambachtsacademie. Het project is opgezet door AmbachtNederland in samenwerking met het UWV en Start Foundation. Na afloop van de opleiding kan de leerling een eigen onderneming starten of een ambachtelijk bedrijf overnemen. Omdat de opleiding plaatsvindt in een bedrijf, kan die in het hele land worden gevolgd en elk moment van het jaar starten.

Aanmelden

Vanaf vandaag kunnen werkloze 50-plussers zich opgeven voor een opleiding tot: glazenier, horlogereperateur, keramist, kledingreparateur, klusser, lijstenmaker, maatkleermaker, orthopedisch(schoen)technisch hersteller, parketteur, pianotechnicus, siersmid-en-tuigmaker. Later dit jaar volen er nog 11 andere opleidingen: hoefsmid, ambachtelijk ijsbereider, goudsmid, rietdekker, haarwerkspecialist, meubelmaker, meubelstoffeerder, naaimachineaparateur, nagelstylist, interieurbouwer, tassenmaker.

 

Bron: Rijksoverheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *