U kunt niet zomaar ontslagen worden vanwege een arbeidsconflict. Aan een ontslag wegens een verstoorde arbeidsverhouding wordt een aantal eisen gesteld. Allereerst moet er daadwerkelijk sprake zijn van een voldoende ernstig conflict of verstoring. Dat wil zeggen een situatie waarin niet meer (samen)gewerkt kan worden. En dat moet uw werkgever aan kunnen tonen. Verder moet uw werkgever aan kunnen tonen:
![]() |
![]() |
![]() |
|
Van uw werkgever wordt verwacht dat hij pogingen onderneemt om het arbeidsconflict op te lossen en de verstoorde arbeidsverhouding te herstellen. Bijvoorbeeld door met u gesprekken te voeren, door u met andere collega’s te laten werken of u andere werkzaamheden te geven.
U kunt alleen worden ontslagen als het niet mogelijk is u binnen een redelijke termijn, al dan niet met behulp van scholing, in een andere passende functie te herplaatsen. Als redelijke termijn voor herplaatsing geldt de wettelijke opzegtermijn die geldt voor uw werkgever. Deze termijn is één tot vier maanden, afhankelijk van hoe lang uw dienstverband heeft geduurd. Als u niet in een andere passende functie geplaatst kunt worden, zal uw werkgever dat aannemelijk moeten maken.
Het ontslag wegens een arbeidsconflict kan uitsluitend via opzegging met uw instemming, ontslag met wederzijds goedvinden of ontbinding van uw arbeidsovereenkomst door de kantonrechter.
Wanneer uw arbeidsovereenkomst op initiatief van de werkgever wordt beëindigd, is de werkgever u een transitievergoeding verschuldigd. Meer over de transitievergoeding leest u hier.
Bel voor hulp en snel advies als u vragen hebt over een (dreigend) ontslag wegens een arbeidsconflict of verstoorde arbeidsrelatie. Bel direct: (079) 363 19 13.
Vrijblijvend eerste intakegesprek. Bel: (079) 363 19 13 of mail ons.
Ga nooit zomaar akkoord, maak gebruik van onze Quick Scan.
Vaste prijs en meestal betaalt werkgever de kosten. Geen verrassingen achteraf. Kijk bij onze tarieven.