Juridisch advies voor werknemers
Deel deze pagina:

Eindafrekening bij ontslag

Bij beëindiging van het dienstverband hoort ook een eindafrekening bij ontslag. Het einde van de arbeidsovereenkomst kan door de kantonrechter zijn uitgesproken, uw werkgever kan het dienstverband met toestemming van UWV hebben opgezegd, u kunt zelf hebben ingestemd met het ontslag of u hebt met uw werkgever een vaststellingsovereenkomst gesloten. Ook als u op staande voet bent ontslagen, wordt een eindafrekening opgemaakt.

Onze juristen arbeidsrecht kunnen u helpen: 079 – 363 19 13

mr. Jesse Zonneveld mr. Lisa van Roekel mr. Sydney Hertog

 

 

Financiële afspraken

Bij de eindafrekening wordt geregeld dat de volgende zaken worden uitbetaald:

 • het tegoed aan vakantiedagen en vakantietoeslag;
 • het opgebouwde deel van een eindejaarstoeslag;
 • winstdeling, bonus of 13e maand;
 • de nog niet uitbetaalde onregelmatigheidstoeslag en;
 • de nog lopende spaarregelingen.

Eventuele vorderingen van uw werkgever op u, zoals voorschotten die zijn betaald of leningen die zijn verstrekt, worden in de eindafrekening verrekend.

Op grond van de wet moet uw werkgever bovendien meewerken aan de waardeoverdracht van uw opgebouwde pensioen naar een nieuwe pensioenverzekeraar. Indien u opties of aandelen hebt ontvangen, dan is hierover meestal een overeenkomst met u gesloten. Hierin zal bepaald zijn onder welke condities u de aandelen of opties te gelde kunt maken. Een eindafrekening ontvangt u in de regel binnen een maand.

Andere afspraken

Bij het einde van de arbeidsovereenkomst is uw werkgever verplicht om op uw verzoek een getuigschrift te geven. Maak met uw werkgever ook goede praktische afspraken over uw vertrek, zoals de wijze waarop het werk wordt overgedragen, de wijze waarop de organisatie wordt geïnformeerd over uw vertrek en eventueel over een afscheidsreceptie. De eigendommen van uw werkgever die in uw bezit zijn, zoals werkkleding, mobiele telefoon, laptop, pasjes, sleutels of gereedschap moet u teruggeven. Doet u dit niet, dan kan bij de eindafrekening een bedrag worden achtergehouden, tot u de goederen hebt ingeleverd.

Bel ons bij vragen

Aarzel niet en mail of bel ons: (079) 363 19 13. Wij kunnen u adviseren als u vragen hebt over de eindafrekening bij ontslag. Of het nu gaat om de uitbetaling van vakantiedagen of vakantiegeld na ontslag of om andere financiële eindafspraken. Wij hanteren aantrekkelijke tarieven.

ADVIES OVER UW EINDAFREKENING BIJ ONTSLAG?

JURIDISCHE HULP VOOR EEN GOED TARIEF

 • – Vaststellingsovereenkomst
  – Onderhandelingen werkgever
  – Ontslagprocedure UWV
  Meer info

CONTACT

GRATIS eerste intakegesprek. Bel: (079) 363 19 13 of mail ons.

CHECK VSO

Ga nooit zomaar akkoord, maak gebruik van onze Quick Scan.

TRANSPARANTE TARIEVEN

Vaste prijs of uurtarief. Geen verrassingen achteraf. Kijk bij onze tarieven.