Juridisch advies voor werknemers
Deel deze pagina:

Verzoek herstel arbeidsovereenkomst/billijke vergoeding

Indien uw werkgever uw arbeidsovereenkomst heeft opgezegd met toestemming van UWV of deze heeft laten ontbinden door de kantonrechter, is daarmee niet altijd de kous af. Indien u meent dat u ten onrechte bent ontslagen, kunt u de kantonrechter of de hoger beroepsrechter verzoeken de arbeidsovereenkomst te herstellen of een billijke vergoeding toe te kennen.

Herstel arbeidsovereenkomst

Indien u van mening bent dat u ten onrechte bent ontslagen, kunt u zich binnen twee maanden na het eindigen van de arbeidsovereenkomst tot de (kanton)rechter wenden of in hoger beroep gaan met het verzoek de arbeidsovereenkomst te herstellen.

Of billijke vergoeding?

In plaats van herstel van de arbeidsovereenkomst kunt u ook een billijke vergoeding vragen. Als de rechter uw verzoek toewijst blijft de opzegging weliswaar in stand, maar ontvangt u een hogere vergoeding dan de transitievergoeding. Let op: de billijke vergoeding wordt alleen toegekend indien sprake is van ‘ernstig verwijtbaar handelen’ van uw werkgever. De rechter zal niet snel oordelen dat dit het geval is.

Bent u ontslagen?

Bent u het niet eens met uw ontslag en wilt u dit laten beoordelen en eventueel een procedure starten? Bel ons: (079) 363 19 13. Of mail ons.

Onze arbeidsrechtspecialisten kunnen u helpen

mr. Irene Speel

mr. Christel van der Krogt

mr. Marjelle Smit

mr. Maaike Vredenburg

mr. Violette Moons

CONTACT

Vrijblijvend eerste intakegesprek. Bel: (079) 363 19 13 of mail ons.

CHECK VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

Ga nooit zomaar akkoord, maak gebruik van onze Quick Scan.

TRANSPARANTE TARIEVEN

Vaste prijs of uurtarief. Geen verrassingen achteraf. Kijk bij onze tarieven.