ICI Paris wil verkoopster ontslaan die broer testertjes gaf

Datum: 31.01.2018 -

Parfumwinkel ICI Paris XL heeft een 20-jarige verkoopster ontslagen, omdat ze testers en promotionele cadeautjes aan haar broer meegaf. De rechter heeft het ontslag ongedaan gemaakt, maar de winkelketen gaat in hoger beroep.

De winkelmedewerkster werkte al 2.5 jaar in het filiaal van ICI Paris XL in Hoorn. In mei 2017 gaf zij haar broer, die een parfum had gekocht, enkele testertjes en gifts mee.
Volgens de ICI Paris XL zouden de cadeautjes een waarde hebben van €70,. Vijf dagen later werd zij op staande voet ontslagen. De verkoopster stapte echter naar de rechter om het ontslag aan te vechten.

Ontslag niet geldend

De rechter oordeelde dat de ICI Paris XL de waardering van €70,- niet wist te onderbouwen, maar dat de producten wel iets waard waren. Maar dat uit het reglement niet duidelijk genoeg bleek dat de artikelen niet aan familieleden gegeven mogen worden oordeelde dat het ontslag op staande voet niet geldend was.

Uit een openbaar geworden vonnis vvan de rechtbank Noord-Holland blijkt dat ICI Paris XL de verkoopster weer in dienst moest nemen, op straffe van een dwangsom van €100,- per dag met een maximum van €2500,-. Ook moest de winkelketen vier maanden misgelopen salaris betalen.

Hoger beroep

Woordvoerder Selma Nederhoed van moederbedrijf A.S. Watson bevestigt dat de verkoopster inmiddels weer in dienst is ‘conform afspraak’. Maar zij benadrukt daqt de winkelketen het ontslag toch wil doorzetten en dus tegen het vonnis in hoger beroep is gegaan.

Selma Nederhoed geeft aan dat zij duidelijk een grens willen aangeven en duidelijk zijn over wat er wel en niet getolereerd wordt.

Bron. RTL Z

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *