Minder werk door corona?

Datum: 19.03.2020 -

Is het werkaanbod bij uw werkgever minder geworden door het coronavirus? Als sprake is van minimaal 20% omzetverlies, dan kan uw werkgever eerst een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen bij het UWV. De tegemoetkoming kan in ieder geval voor drie maanden aangevraagd worden met de mogelijkheid tot verlenging van nog eens drie maanden. Als deze tegemoetkoming wordt verleend, dan mag uw werkgever u niet ontslaan.

Blijft er ook na die periode weinig werk, dan kan de werkgever besluiten om u een vaststellingsovereenkomst aan te bieden of ontslag aan te vragen bij het UWV vanwege bedrijfseconomische redenen (verminderd werkaanbod).

Wij hanteren vaste pakketprijzen voor het checken van uw vaststellingsovereenkomst, het checken en onderhandelen over uw vaststellingsovereenkomst en het voeren van de ontslagprocedure bij het UWV. Kijk onder het kopje tarieven voor onze actuele tarieven. Voor overige arbeidsrechtelijke vragen rekenen wij een uurtarief van € 120 inclusief btw, een scherp uurtarief dat lager is dan bij de meeste advocatenkantoren.

Bent u een oproepkracht en wordt u vanwege het coronavirus niet meer opgeroepen? Het kan best zo zijn dat u toch recht heeft op salaris. Laat één van de juristen van Ontslagadvieskantoor dit voor u uitzoeken.

Neem contact met ons op!

Telefoon: (079) 363 19 13, of vul het contactformulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *