Juridisch advies voor werknemers
Deel deze pagina:

Ontslag door corona

De bedrijfswereld wordt hard getroffen door de coronacrisis. Denk bijvoorbeeld aan de horeca of de sierteeltsector. In veel sectoren is minder werk, waardoor werknemers noodgedwongen thuis komen te zitten. Ook nu langzaamaan versoepelingen plaatsvinden, wil dat niet zeggen dat alle bedrijven het hoofd boven water houden.

Werkt u in een sector waarop de coronacrisis een grote impact heeft? Zit u thuis en bent u bang uw baan te verliezen? Ook nu sprake is van zeer bijzondere omstandigheden kunt u niet zomaar ontslagen worden. Als uw werkgever door de coronacrisis geen of minder werk voorhanden heeft, kan het zijn dat uw werkgever gaat reorganiseren en dat uw arbeidsplaats daardoor komt te vervallen. Uw werkgever kan het UWV dan verzoeken om toestemming om uw arbeidsovereenkomst te ontbinden wegens bedrijfseconomische redenen. Meer daarover kunt u vinden op onze pagina ontslag bedrijfseconomische redenen.

Gaat het zelfs zo slecht met het bedrijf waar u werkt, dat uw werkgever failliet gaat? Ook dan heeft u bepaalde rechten. Kijk op onze pagina over ontslag bij faillissement voor meer informatie.

Onze juristen kunnen u helpen: 079 – 363 19 13

mr. Marije
Joosse

mr. Jesse Zonneveld

mr. Sydney Hertog

mr. Liselotte
Straathof

KLANTBEOORDELINGEN

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met  KIJK HIER

JURIDISCHE HULP VOOR EEN VASTE PRIJS

  • Hulp bij ontslagprocedure UWV.
    Voor het beste resultaat.
    Vaste prijs. Meer info

CONTACT

GRATIS eerste intakegesprek. Bel: (079) 363 19 13 of mail ons.

CHECK VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

Ga nooit zomaar akkoord, maak gebruik van onze Quick Scan.

TRANSPARANTE TARIEVEN

Vaste prijs of uurtarief. Geen verrassingen achteraf. Kijk bij onze tarieven.